Blog

юни 3, 2021

Боядисване на стая

боядисване на стена

Боядисването на вътрешни стени е най-лесният начин да освежите мястото си. Но този проект може бързо да се превърне в кошмар, ако не сте внимателни. Следвайте тези съвета следващия път, когато боядисвате и ще получите страхотно изглеждащи стени. Вътрешното боядисване е най-популярната дейност за домашно подобрение, направете си сам, и е лесно да разберете защо. Няма по-добър, по-достъпен начин за освежаване на стаите, отколкото с нов слой боя. Освен това рисуването не е ужасно трудно и не изисква специализирано обучение. Всеки работоспособен собственик на жилище може да боядисва стаи – всичко от което се нуждаете е малко търпение, практика и някои полезни съвети. Тези съвети за боядисване могат да помогнат дори на начинаещите да постигнат професионално качество. Следвайте тези предложения и не само ще боядисате по-добре, но и ще работите по-бързо и по-спретнато.

1. Подгответе повърхността. Успешната работа с боя започва с правилната подготовка на повърхността, която ще боядисвате. Това означава, че трябва да изстържете, шлайфате, закърпите и запълните всяка дупка, пукнатина, вдлъбнатина и повърхностни несъвършенства. Това не е забавната част от боядисването на стая, но е най-важната част. Никоя боя, независимо от нейната цена, цвят, дебелина или претенции на производителя, няма да скрие натъркана или напукана повърхност.

2. Нанасяне на грунд. Грундирането на стени и тавани е задължително, когато боядисвате нов гипсокартон или боядисвате върху тъмен цвят. Но е умно да грундирате всеки път, когато боядисвате. Грундът изпълнява три основни функции. Първо, той блокира петна. Второ, позволява покритие на боята с един слой. Трето и най-важното е, че подобрява адхезията на боята, което значително намалява мехурите и пилингът. Професионалните бояджии често оцветяват грунда към готовия цвят, като смесват малко количество боя с покритие в грунда. Този трик значително подобрява способността на покривния слой да скрие напълно грундираната повърхност. Вече можете да си купите бои, които съдържат грундове, но нищо не покрива добре или подобрява адхезията толкова, колкото специален грунд.

3. Пластмасовите кърпи осигуряват евтин начин за защита на подове и мебели от пръски боя, но би било много по-добре да инвестирате в платнени. Платното е изключително издръжливо и устойчиво на разкъсване. Той е плосък и представлява много по-малка опасност от спъване. Платното поглъща капчици боя, за разлика от пластмасовите кърпички, които стават хлъзгави, когато се пръскат с боя. Платнeните платна могат лесно да се сгъват около ъглите и вратите, нещо, което е невъзможно да се направи с пластмасови листове. Освен това, повечето пластмасови кърпи трябва да бъдат изхвърлени след употреба. Платнените платна ще останат за цял живот.

4 Използвайте удължител. Забравете стълбата и си вземете телескопичен удължител за вашата валяк за боядисване. Удължителите се предлагат в различни дължини, трябва да е достатъчно добър за боядисване на стаи с тавани с височина от 2,5 до 3 метра. Проверете дали дръжката на валяка за боядисване има резбован отвор в края, след което просто го завъртете върху удължителя. Когато пазарувате удължител, потърсете такъв, който има мек, нехлъзгащ се захват и твърда метална сърцевина. И бъдете сигурни, че резбованият край на стълба също е метален. Изцяло пластмасовите дръжки са твърде гъвкави, което ги прави трудни за управление.

Ако сте приключили с боядисването за деня, но утре ви предстои още много работа, не е нужно да преминавате през трудоемкия процес на почистване на вашите четки за боядисване и на валяка. Вместо това просто измийте или изтъркайте излишната боя, след което ги увийте плътно в пластмасова обвивка за храна. Ако е необходимо, удвоете пластмасата, за да запечата въздуха, след това поставете увитите четки и ролковите втулки в хладилника, за да ги запазите свежи. Това може да звучи налудничаво, но работи – ще предпази боята от изсъхване за една нощ и ще направи вашето оборудване използваемо. На следващия ден просто извадете съоръжението от хладилника 30 минути преди боядисване и то ще бъде еластично и готово за употреба.

Дома и градина, За дома, Пазарувай онлайн , , ,
About statusch

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *