Blog

септември 1, 2021

Как да изберем и инсталираме полилей за опънат таван

Напоследък опънатите тавани станаха популярни в интериора. Те наистина изглеждат красиви, благодарение на лъскавата гланцирана повърхност, която ефективно отразява светлината на крушките. Осветлението е ключов елемент на всеки таван и определя характера и външния вид на стаята. Към избора трябва да се подходи отговорно с дизайнерско докосване. Можете да приложите 3D моделиране, като използвате специална програма. Осветителни тела за апартаменти, избор, монтаж. Видове лампи. Основното предимство на опънатия таван е възможността да се скрият кабелите и фитингите под обвивката, което значително подобрява външния вид на помещението. Полилеите и лампите принадлежат към класическото осветление на стаята. Осветителните тела са хоризонтални и вертикални. Височината на хоризонталните осветителни тела е от 20 до 35 см. Те са предназначени за ниски тавани с височина от 230 до 300 см. Височината на вертикалните е от 50 до 100 см. Тези осветителни тела са предназначени за високи тавани. Формата на осветителните тела може да бъде кръгла, квадратна и правоъгълна, както и по дизайн.

Как да изберем правилния полилей. Трябва да се има предвид, че PVC фолиото на опънатия таван се деформира под въздействието на потока от топъл въздух. Електрическите крушки в осветителните тела не трябва да надвишават 60 вата. В зависимост от местоположението на лампите с нажежаема жичка в осветителното тяло, разстоянието от лампата до платното трябва да бъде най-малко 25-45 см. Оптималното решение са LED енергоспестяващи устройства. Желателно е сенниците да имат защитни капачки от неръждаема стомана или хром. Полилеи за опънати тавани се различават от конвенционалните полилеи. Основата на тези осветителни тела е по -широка и отразяваща. Това е предназначено да премахне ефекта на топлината върху филма. Когато купувате полилей, трябва да обърнете внимание на посоката на светлинните лъчи. Положението нагоре може да повреди покритието. За да запазите осветлението на закрито, най -добре е да използвате калъф с множество вилици, но без остри елементи. Полилеите често са украсени с допълнително LED осветление, което се включва отделно. Това ви позволява да използвате полилея като нощна лампа при слаба светлина. Такива полилеи имат изискан и необичаен външен вид, така че този елемент на декора със сигурност ще се превърне в основната атракция на интериора.

Монтаж на полилей. Когато избирате полилей, трябва да мислите не само за красотата, но и за безопасността. Всички проводници, които ще бъдат зад таванния лист, трябва да бъдат скрити в специален гофриран маркуч. Има няколко вида крепежни елементи: кука, надлъжна шина, напречна греда и монтажна плоча. Инсталирането на полилей с помощта на монтажна плоча се използва, когато трябва да закачите тежък полилей с широка основа. Конструкцията е здраво закрепена в четири точки. Основата е фиксирана към бетонния таван, където лампата трябва да виси. Конструкцията трябва да бъде окачена, така че проводниците от източника на захранване да са свободни и да могат лесно да бъдат свързани към полилея. За монтиране на лентата върху бетона на тавана се маркират отвори за фиксиране. Когато дупките са пробити, в тях се забиват специални пластмасови дюбели. След това каишката е прикрепена с винтове. Това е надежден вид закрепване, тъй като конструкцията е фиксирана в няколко точки. Монтирането на полилея с кука не изисква допълнителни крепежни елементи, а куките могат да издържат на огромно тегло. За да закрепите куката, трябва да пробиете дупка в бетонния таван, да я поставите в отвора и да затегнете висящата гайка. Всички крепежни елементи върху бетонна основа се монтират преди монтажа на опънатия таван. За да се направи дупка в платното, се използва специален топлоизолационен пръстен. Той е добре залепен към платното и след като лепилото изсъхне, се изрязва дупка и полилеят се прикрепя. За да се удължи живота на тавана, е необходимо да се изберат полилеи, като се вземат предвид характеристиките на платното и да се използват лампи с нажежаема жичка, препоръчани от производителя. Полилеите с диоди трябва да бъдат оборудвани с охлаждаща скара. Прегряването ще съкрати живота на полилея.

За дома ,
About statusch

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *