Blog

ноември 17, 2021

Как да намалите pH на вашата гореща вана

pH на водата уред от Микросист

Ако водата в хидромасажната вана стане твърде алкална, тогава нейното pH се повишава и качеството на водата се влошава значително. В този момент общата алкалност на водата също е вероятно да бъде на своя максимум. За да редуцурате алкалността на водата в джакузито, трябва да добавите киселина в него, която може да понижи както pH, така и общата алкалност на водата.

Връзка между pH и общата алкалност.

pH на водата е по същество мярка за нейното ниво на киселинност. Общата алкалност е мярка за способността на водата да буферира и да устои на промените в pH.
По-конкретно, pH е мярка за концентрацията на водородни йони във водата. Намаляването на количеството на водородните йони води до повишаване на pH.
Способността на общата алкалност да характеризира водоустойчивостта е по-добре описана като мярка за “буферен капацитет”.
Ако алкалността на водата стане ниска или висока, тогава рН скоро ще
я последва.
Тъй като и двете количества са силно свързани едно с друго, често ще трябва да коригирате и двете характеристики едновременно.

Висока алкалност и високо pH

Лесно можете да разберете алкалността на водата във вашето джакузи по начина, по който тече.
Ако алкалността и pH са твърде високи, хлорните дезинфектанти стават по-малко ефективни. В резултат на това качеството на водата се влошава значително, а в банята се появяват натрупвания и други проблеми.
Признаците на висока алкалност включват лющене по стените и дъното на ваната, мътна вода, дразнене на кожата, очите и лоши санитарни условия.
По същия начин признаците на високо pH включват лоши санитарни условия, мътна вода, образуване на котлен камък и дразнене на кожата и очите. Животът на филтъра за джакузи също е намален.
Обърнете внимание, че ако видите ръжда и назъбен или оцветен гипс, pH и алкалността вероятно са твърде ниски. Бързите промени в pH също са симптоми на повишена алкалност. Проверете общата алкалност на
хидромасажната вана. Дори ако подозирате, че алкалността на водата за баня е висока, трябва да потвърдите подозренията си, като тествате с лента или комплект за алкалност.
Идеалният диапазон на алкалност е между 80 и 120 ppm.
Преди да се провери pH, трябва да се тества общата алкалност.


По-ниско pH в гореща вана


Проверете pH на водата в горещата вана. По същия начин, дори и да подозирате, че pH на водата е повишено, все пак трябва да извършите точно измерване на действителното pH с помощта на pH тест лента или комплект.
Идеалният диапазон на pH за гореща вана е 7,2 до 7,8.
Ако pH на водата е над този идеален диапазон, тогава водата е твърде основна или алкална.

Пазарувай онлайн ,
About statusch

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *