Blog

септември 6, 2022

Кои лампи е по-добре да изберете за опънати тавани?

Тъй като е необходимо да се избере осветително тяло за опънат таван, като се вземат предвид икономичността и безопасността, в допълнение към неговия тип е важен източникът на светлина като такъв. Имате няколко възможности:

Лампи с нажежаема жичка. Разбира се, този тип е остарял. Не е икономичен и не е издръжлив и най-важното е, че загрява много. Следователно, дори и при висящи полилеи, препоръчителната граница е 60 вата. Оставете електрически крушки за ретро настолни лампи, но не и тавани!

Настолна лампа | shop.polarislighting.bg

Халогенни лампи. Подобрена версия на лампите с нажежаема жичка – с по-малко топлина и двойно увеличен ресурс. Въпреки че все още не трябва да ги поставяте в прожектори (само с ниска мощност, до 30 W), но се ограничете до висящи модели.

Настолна лампа Murano | shop.polarislighting.bg

Луминесцентни лампи. Второто, „народно“ име на тези модели е енергоспестяващо. Все пак понякога са по-икономични от традиционните лампи! Но имайте предвид: лампите са големи, могат да мигат и не обичат честото включване и изключване.

Наземни LED лампи | shop.polarislighting.bg

Наземни LED лампи. Перфектен избор за опънат таван! Тези източници на светлина са компактни, леки, “студени”, харчат минимум енергия и издържат с години, а има и модели с регулируема яркост и цветова температура.

Нажежаеми лампи. Те са базирани на същите диоди, но дизайнът е по съвсем различен начин – с традиционна форма, прозрачно тяло на крушката и имитация на нажежаема жичка. Тази опция ще се впише перфектно в лампата в класически или тавански стил.

Осветително тяло за опънати тавани

След монтирането на осветителните тела в опънат таван е практически невъзможно да ги пренаредите на ново място. Ето защо трябва да обмислите подробно тяхното разположение и метод на закрепване:

Висяща стойка. Този дизайн е оптимален за полилеи. В основния таван се завинтва мощна кука, пред нея се прави разрез в покритието, укрепва се със специален пръстен.

Закопчаване с наслагване. Може би това е най-универсалната технология. Монтажната плоча е монтирана към основния таван през опорните крака – тя „поддържа“ филма или тъканта отвътре и служи като основа за лампата. Това е подходящо за полилеи, плоски модели над главата и дори определени видове прожектори.

Вграден монтаж. Така се монтират повечето точкови модели. В покритието се правят изрези и в тях се поставят фиксиращи пръстени. В същото време приспособленията имат дистанционери с пружини, които ги фиксират на място. В резултат на това всичко изглежда гладко и спретнато, но когато сменяте лампите, ще трябва да потърсите модел със същия диаметър на кацане.

За дома , ,
About statusch

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *