Blog

октомври 10, 2021

Спално бельо последни тенденции

Компетентно декорирани подове и стени, внимателно подбрани мебели, декор, килим и завеси – интериорът на спалнята се състои от много елементи. В същото време дизайнерите съветват да не пренебрегват такъв аспект като спалното бельо.

Днес одеялата и спалното бельо се превърнаха в атрибут на дизайна на спалнята като цяло. За неговото развитие е създадена цяла индустрия, определяща търсенето на определени нюанси и текстури за следващия сезон. Тези, които мечтаят за стилна, с вкус декорирана стая, трябва да обърнат внимание при избора на спално бельо – за най-приятните сънища.

Този път тенденциите за спално бельо за 2021 г. бяха определени на международното изложение на текстил за дома Heimtextil. Именно тук беше изведена ключовата концепция в дизайна на спалното бельо за следващия сезон, което звучи като Where I Belong (Където аз принадлежа), което предполага усещане за сигурност и абсолютна хармония с околното пространство.

В рамките на тази концепция са представени следните тенденции при спалното бельо:

Изразителността на цветовите решения. На изложението Heimtextil дизайнерите предложиха да се използват необичайни палитри и градиенти и екстравагантни щампи за спално бельо, които могат да превърнат мястото за спане в предмет на изкуството.

Обратно към корените. Днес дизайнерите продължават да изпитват най-искрената любов към естествените материи. Ленът и памукът радват не само с фантастичната си практичност, но и със запазването на естествените текстури.

Максимална геометрия. Тенденцията се превърна в своеобразен реверанс към ценителите на динамичността на големия град. Чекове, ивици, диаманти и кръгове – всяко подобно решение обещава да бъде печелившо.

Ненатрапчив лукс. Днес безусловният минимализъм съвсем мирно съжителства с елегантна еклектика. Тези, които все още предпочитат изтънчени класически мотиви, също ще намерят най-хармоничните решения сред ефектни барокови орнаменти и приятни кадифени текстури.

Малко етно. Дизайнерите все още гравитират към бохо стила – и ако сте съгласни с тях, тогава тъканите в естествени тонове с характерни щампи ще се превърнат в истинско задължително решение за вашата спалня.

Ако изберете спалното си бельо да съответства на интериора на вашата спалня, бързаме да ви поздравим: имате отличен вкус! Днес комбинацията от спално бельо с общата палитра и текстури на стаята ви позволява да създадете атмосфера на мир и съвършенство. И все пак това не означава, че е наложително да изберете тъкан точно в цвят – от време на време можете да си позволите малко контрасти.

Връщайки се към темата за тенденциите, струва си да споменем най-печелившите решения за спално бельо от 2021 г.

Обърнете внимание на три ключови точки.

Естествени материи и материали с изящна текстура

Днес към добре познатите памук, лен, сатен, коприна и жакард са добавени ранфорс и мерсеризиран памук, ивичест сатен и сатен от мако или познат в България като памучен сатен – тъкани, изработени от естествени влакна с висока якост и приятни както на допир, така и на визия.

Дълбоки наситени или леки неутрални тонове

Ако предпочитате синьо, тъмно зелено и теракота, тогава вашият избор е лаконичен монохромен. Бледо розово, кафяво, сиво, акварелно-тюркоазено са отлично съчетани помежду си и служат като фон за стилни щампи. Що се отнася до ценителите на лукса, те трябва да направят избор в полза на бургундски, винени, медни, златни, сливови и бронзови нюанси.

Елегантен декор

Италианската компания Pratesi, която произвежда луксозни комплекти с най-ексклузивния дизайн, остава законодател в декора на спално бельо. В последните колекции на марката можете да видите изящно изрязани волани на калъфките за възглавници, къдрави шевове по краищата, бродерии и дори дантели. Ленът, с този завършек, ще ви позволи да се потопите в атмосфера на лукс.

Пазарувай онлайн
About statusch

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *