Blog

октомври 26, 2021

LED лампи за автомобили – надеждни и икономични

Фаровете за автомобили са една от най -важните части на автомобила. И не е за нищо, че производителите на осветителни тела постоянно ни представят нови, още по -съвършени решения, например, LED лампи, които завладяват пазара. Основното предназначение на източниците на светлина е висококачествено осветление и пътна безопасност. Промени в технологията за автомобилно осветление. В продължение на много години във всички автомобили е инсталирано традиционно осветление. След тях ксеноновите фарове навлязоха на пазара, като веднага предизвикаха вълнение. Всеки шофьор мечтаеше за кола с такива фарове. Те бяха инсталирани в съвременни модели, но първоначално само в премиум автомобили. Както при всяка нова технология, ксеноновите лампи не бяха евтини, така че те не бяха широко използвани. Във фабриката те бяха инсталирани само на скъпи модели. Разбира се шофьорите, които искаха да оправят колата си, използваха популярния ксенон сами. Разликата между новия тип осветление и традиционното можеше да се види с един поглед. Когато минахме покрай кола с ксенонови лампи, веднага разбрахме, че е оборудвана с такива лампи. Сега обаче, само няколко години след излизането на „ксеноновите“ на пазара се появи нов, много силен конкурент за други видове осветление – конкурент под формата на LED лампи. LED лампите превземат света. Безопасно е да се каже, че светът веднага полудя с LED крушки предлагани в онлайн магазин shop.polarislighting.bg. Въпреки че първоначално са били източник на светлина с доста ограничена употреба, те много бързо започват да изместват традиционните крушки от други сектори. С течение на времето светодиодите достигнаха и до автомобилната индустрия и почти веднага беше решено да се използват техните свойства, за да се създаде нов тип фарове. Разбира се, тази промяна е свързана главно с подмяната на източника на светлина, така че светодиодите могат да бъдат инсталирани и в по -старите модели автомобили – разбира се, ако само размерът на LED крушките предлагани в онлайн магазин и дизайнът на фаровете го позволяват. Но наистина ли светодиодите са по -добри от традиционните крушки? Трябва ли да се използват дори за по -стари модели автомобили?

LED крушки от Поларис

Разликата между светодиодите и традиционните крушки

Когато обсъждаме предимствата на LED крушките и тяхното предимство пред традиционните автомобилни крушки, трябва да се съсредоточим върху три неща: правилната светлинна мощност, мощността на фаровете и консумацията на енергия. Замяната на традиционните лампи със светодиоди не само няма да промени ъгъла на наклона на фаровете, но дори ще доведе до подравняване на светлинния лъч според референтните стойности. Освен това разсейването на светлинния лъч също ще бъде намалено и ще бъде много забележимо. Силата на LED лампите несъмнено е едно от двете им основни предимства. Бърз тест на конвенционалните фарове с нажежаема жичка и задвижвани с LED светлини показва, че LED фаровете доставят три пъти по-голяма мощност. Такава голяма разлика не може да се подценява. Второто голямо предимство на светодиодите е тяхната енергийна ефективност. За сравнение, стандартната крушка H7 консумира 3,3 ампера. Същата крушка, но LED, въпреки че е три пъти по -силна, но консумира по -малко от 2 ампера. Тук разликата е очевидна. И последното нещо, което бих искал да добавя в полза на LED лампи за автомобили.

Издръжливост.

Този критерий в началото не се забелязва, но при продължителна експлоатация на автомобила той се превръща в един от основните, тъй като смяната на конвенционалните крушки или ксеноновите крушки изисква значителни разходи за закупуване на източник на светлина и инсталиране в автосервиз.

Пазарувай онлайн , , ,
About statusch

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *